Firman

Ger dig koll på allt om företaget

Vårdplanerarna - din guide i vårdgalaxen

shadow

En sjukvårdsförsäkring gör livet enklare. Du får snabb och professionell vård så snabbt det bara går. Din första kontakt blir vårdplaneringen som lotsar dig rätt.

Vi har nog alla varit där. Gått med känslan av att vi inte mår riktigt bra, att något inte är som det ska. Men vi tar oss till jobbet dag efter dag ändå. För vart ska man vända sig när man inte ens är säker på att något är fel?

– Det är precis då du ska ringa oss på Vårdplaneringen. Vi hjälper dig att reda ut vad det är du känner symtom på och hitta rätt hjälp för dig i din situation, säger Maria Hedestig Söderström, sjuksköterska och verksamhetschef på Trygg-Hansas Vårdplanering.

Varje år tar Trygg-Hansas Vårdplanering emot tusentals kunder. Några vet precis vad de behöver. Kanske har de en remiss och en operation ska bokas. Men många samtal kommer från personer som grubblar över något i sin hälsa.
– Det är inte konstigt att du i dag upplever att det är svårt att veta vart du ska vända dig i vården. Vården är en komplex och ofta inte helt lättillgänglig apparat, säger Maria Hedestig Söderström.

Men hur vet du vad jag behöver, efter bara ett telefonsamtal?

– Det är det både roligaste och svåraste med mitt jobb: att undersöka en patient med hörseln. Att lyssna på detaljerna du berättar och tratta ner det till en frågeställning vi kan gå vidare med. Alla som svarar i telefon på Trygg-Hansas Vårdplanering är legitimerade sjuksköterskor och har lång erfarenhet av att arbeta i vården.

Vad frågar du om?

– Jag frågar om de problem och symtom du upplever, men också om din livssituation i stort. Ibland undrar folk varför jag ställer så mycket frågor. Men det är för att ringa in hur vi kan hjälpa dig, säger Maria Hedestig Söderström.

Vad blir resultatet av samtalet?

– Det finns mycket tid att vinna på att hitta rätt vård direkt. Det är lätt att tänka att ett läkarbesök är en bra ingång för de flesta problem med hälsan. Men ibland blir läkarbesöket en tidskrävande omväg. På vårdplaneringen ser vi till hela din livssituation och kan utnyttja alla delar i vårdpaletten, från rådgivning om egenvård till kontakt med läkare via e-vård, eller tid hos psykolog, fysioterapeut eller kanske direkt till en specialistläkare.

Vad händer sen, efter det första samtalet?

– Vi är spindeln i nätet och följer ditt ärende hela vägen tills du är färdigbehandlad. Det är en funktion jag upplever saknas i den offentliga vården, där man som patient förväntas dra i alla trådar själv. Vi hjälper dig att boka tider, ordna återbesök när det behövs och följa upp efter operationer.
Och ett samtal till vårdplaneringen behöver inte leda till att du utnyttjar din försäkring och löser ut självrisken.
– Vår rådgivning är helt utan självrisk. Och om vi kommer fram till att ett besök hos en fysioterapeut är en bra lösning, så kanske du vill börja med att boka det själv genom primärvården. Då kostar inte heller samtalet till mig någonting, säger Maria Hedestig Strömberg.

Och om mina besvär inte täcks av min försäkring?

– Då hjälper vi dig med information om vart du själv ska vända dig för att snabbt få hjälp, säger Maria Hedestig Söderström.

Rådgivning dygnet runt

Du som har sjukvårdsförsäkring hos Trygg-Hansa kan när som helst ringa till Trygg-Hansas Vårdplanering om du behöver råd i medicinska frågor eller när du är i behov av planerad privat vård.
• Rådgivningen är öppen dygnet runt, alla dagar.
• Vårdplaneringen med tidsbokning för planerad vård är öppen vardagar klockan 7–17.
Trygg-Hansas Vårdplanering är en registrerad vårdgivare hos Socialstyrelsen. Det innebär att du kan känna dig trygg med att de råd som lämnas och den vård som bokas uppfyller de kvalitetskrav som ställs på en vårdgivare i Sverige. Alla som svarar är legitimerade sjuksköterskor med erfarenhet från att arbeta i vården.

shadow

Stöd om du råkar ut för en kris

Det finns hjälp att få när världen runt omkring rasar samman. I sjukvårdsförsäkringen ingår ett krisstöd som hjälper till att hitta vägen tillbaka till vardagen igen.

Läs mer härarrow
shadow

Se upp! Tänk på det här när du startar enskild firma

Det är enkelt och billigt att starta enskild firma. Men många missar de risker som det innebär att blanda ihop privatekonomi och affärer. Här är några av de vanligaste fällorna.

Läs mer härarrow