Firman

Ger dig koll på allt om företaget

3 myter om hemmakontoret

shadow

Det finns många fördelar med att driva firman från hemmaplan – du har nära till jobbet, det är billigt och praktiskt. Men det finns några viktiga saker som du bör tänka på.

Myt 1: Jag har en hemförsäkring så det räcker väl…

Tyvärr, hemmakontoret täcks inte av din hemförsäkring. Din dator, mobiltelefon, verktyg och andra saker som du använder som företagare täcks alltså inte av din hemförsäkring.

Myt 2: Jag är konsult, har bara en dator och telefon, så jag behöver ingen försäkring

Visst, men att vara konsult är ju så mycket mer än bara dina inventarier. Vad händer om du råkar göra fel och din kund kräver skadestånd? En företagsförsäkring innehåller en ansvarsförsäkring som kan bli din räddning när det strular rejält.

Myt 3: Självrisken är så hög att det inte lönar sig att anmäla en skada

Grundsjälvrisken i vår företagsförsäkring är inte så hög som många tror, särskilt inte när det gäller egendomsskador. Om du till exempel skulle få datorn stulen kostar det 1 500 kronor i självrisk, det är en bättre affär än att köpa en ny dator utan företagsförsäkring.

shadow

Viktig läsning! 5 bra saker om ansvarsförsäkringar

Ibland går det snett. Riktigt snett. Det är då du behöver en ansvarsförsäkring. Allt om försäkringen som gör våra kunder riktigt nöjda.

Läs mer här
play-button
shadow

Glöm inte bort dig själv och dina medarbetare

Många företagare missar försäkringen som hjälper dem själva och medarbetare att snabbare komma tillbaka till firman efter sjukdom eller olycka – sjukvårdsförsäkringen.

Se hela avsnittet här