Firman

Ger dig koll på allt om företaget

Firman rullar vidare - trots att bilen hamnar på verkstad

shadow

Plötsligt blir du påkörd när du är på väg till ett uppdrag. Inga personskador, men du hinner tänka att både kunder och familjelivet drabbas när firmabilen hamnar på verkstad. Det var precis det som hände när Peter Lindqvist blev påkörd utanför sonens skola. Men hjälpen kom både snabbt – och från ett oväntat håll.

Som företagare är du ofta beroende av din bil. Om du råkar ut för en olycka riskerar det att bli struligt att kunna utföra de uppdrag som du har lovat dina kunder. Det är tidskrävande att hitta en ledig verkstad, boka tid för inlämning och få klarhet i hur länge man blir utan bilen.

Peter Lindqvist, 43 år, i Nacka utanför Stockholm vet hur det känns:

– Jag är ljudtekniker och jobbar ofta på nätterna, och när bilen skulle lämnas in på verkstad blev jag orolig. Hur skulle jag ta mig till mina uppdrag utan bil?
Peter och hans familj bor i utkanten av centrala Nacka och det fungerar inte att åka kommunalt vid de tidpunkter då han måste jobba. Men tillvaron blev inte så komplicerad som han först befarade.

Hjälp från oväntat håll

Det visade sig att både Peter och den som körde på hans Volvo hade bilförsäkring med Hämtservice och hyrbilstillägg.
– En hyrbilsfirma kom hit och lämnade en ersättningsbil och tog med sig vår skadade Volvo till verkstaden vid en tidpunkt som passade mig. Jag behövde inte ens lämna huset, det enda jag gjorde var att boka en verkstadstid. Det gick så smidigt som det nu kan gå när man har fått bilen förstörd, säger Peter.

Och att få tillgång till en ersättningsbil kom att spela en avgörande roll:
Hyrbilstillägget räddade mina inkomster under den här perioden eftersom jag inte hade kunnat ta mig till mina uppdrag annars.

Kollisionen orsakade plåtskador och ett snett hjul på Peters bil. Under tiden som den var på verkstaden kunde Peter följa händelseförloppet via en app. När Volvon var lagad fick de den hemkörd vid en tidpunkt som passade honom.

Skulle du precis som Peter ha oturen att råka ut för en mindre olycka sparar du alltså mycket tid med den unika tjänsten Hämtservice som gäller för både personbil och lätt lastbil. Du behöver inte oroa dig för att tvingas tacka nej till uppdrag för att lämna och hämta bilen på verkstaden. Hämtservice ingår i hel- och halvförsäkringen och kostar inget extra. Tjänsten finns på många ställen i Sverige, här kan du se om den finns på din ort.

Så här smidigt funkar Hämtservice för dig som företagare

• Du anmäler din skada till Trygg-Hansa. Du får bekräftelse via sms samt länk till skade-appen om du inte redan laddat ned den.

• Fotografera skadan med mobilen. Appen skickar sen automatiskt bilderna till verkstaden. Det enda du behöver göra är att fylla i mätarställningen.

• När verkstaden fått dina bilder och gjort en besiktning hör de av sig. Ni bestämmer tid för reparation och när du vill ha bilen hämtad. Har du ett hyrbilstillägg så är det hyrbilsfirman som hämtar den skadade bilen och lämnar en hyrbil som du får använda under hela verkstadsperioden.

• Din bil blir hämtad på avtalad tid och du kan följa reparationen via appen. Har du hyrbilstillägg får du också den utkörd i samband med att man hämtar din bil.

• När din bil är färdig får du förslag på tider när vi kan leverera den. Har du haft hyrbil tas den med när du får din egen.

• För att du ska kunna använda Hämtservice måste bilen vara körbar, och skadan ska förstås vara ersättningsbar genom din försäkring hos Trygg-Hansa. Hämtservice går inte att använda om din bil har en motor-, elektronik- eller glasskada. Du har tillgång till Hämtservice när det är du som är vållande till skadan. Om du blir påkörd är det motpartens försäkringsbolag som står för skadehanteringen.

Här kan du läsa mer om hur appen fungerar och på vilka orter Hämtservice finns.

shadow

bidrag-nyanstalld

Läs mer härarrow
shadow

Sjukvårdsförsäkring räddar entreprenörer

En sjukvårdsförsäkring ger dig tillgång till omgående behandling. Här är listan som visar hur snabbt vi kan hjälpa dig.

Läs mer härarrow