Firman

Ger dig koll på allt om företaget

Firmabilen kan fixa nya kunder

shadow

Din firmabil är den perfekta reklampelaren. Här är tipsen som gör att du kommer att synas bättre.

Allt fler småföretagare upptäcker att firmabilen är ett utmärkt marknadsföringsverktyg. I stället för att köra runt i en anonym bil väljer allt fler företag att satsa på en bildekor, alltså en stripning med bilder och text. En del väljer dessutom en så kallad foliering, det betyder att du klär hela bilen med ett slags vinyl, därefter klistrar man fast text och bilder. Folieringen innebär att du får större frihet att välja olika färger, men metoden ger också ett bra skydd för lacken på bilen.
Men vad ska man göra så att bilen väcker uppmärksamhet – och lockar nya kunder? Det här är några tips från reklamproffsen:

Din logotyp

Satsa på en tydlig logotyp så att det syns vad din firma heter. Om du ska prioritera är det ofta en god idé att låta ett proffs ta fram en snygg och säljande logotyp med ditt företagsnamn.

Utnyttja ytan

Du får plats med en hel del på firmabilen. Utnyttja bilens hela yta för att marknadsföra ditt företag.

Storleken på texten

Tänk stort! Ett vanligt misstag är att texten är för liten. Det går fort i trafiken och ingen hinner upptäcka ditt budskap om det är för smått.

Fokusera

Du behöver inte berätta allt – åtminstone inte på firmabilen. Satsa på ett kort, tydligt och gärna lite humoristiskt budskap. För många olika färger, bilder och logotyper gör det svårt för omgivningen att uppfatta vad du egentligen sysslar med.

Hjälp kunden

Om ditt budskap går hem ska det vara enkelt för dina blivande kunder att ta kontakt med dig. Om du vill att kunderna ska ringa, satsa på ett stort och tydligt telefonnummer. Eller så lyfter du fram din webbadress. Återigen, var tydlig och berätta inte allt.

Var kaxig

Det går fort i trafiken och det är många andra budskap som susar förbi. Du har större chans att lyckas om ditt budskap sticker ut. Humor går ofta hem.

shadow

Firman rullar vidare - trots att bilen hamnar på verkstad

Peter Lindqvist blev påkörd utanför sonens skola. Men hjälpen kom både snabbt – och från ett oväntat håll.

Läs mer härarrow
shadow

Vårdplanerarna - din guide i vårdgalaxen

Sjuksköterskorna som jobbar på Vårdplaneringen är din guide till den bästa vården. Servicen ingår som en del i våra sjukvårdsförsäkringar. Och de svarar i telefon inom i snitt 2 minuter.

Läs mer härarrow